Vali İsmail Ustaoğlu “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” Programına Katıldı « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 05:05

Vali İsmail Ustaoğlu “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” Programına Katıldı

Vali İsmail Ustaoğlu “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” Programına Katıldı
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2024 - 0:00

19 views

Vali İsmail Ustaoğlu, “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen programa katıldı. Programa katılan minikler akülü araba ve motosiklet kullanarak trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendi. Programın başlangıcında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte açılış konuşmasını yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Serdar Güler, trafik kazalarının toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Güler, trafik konusunda bilinçlenerek davranış haline getirmenin daha güvenli bir trafik ortamı sağlayacağını vurguladı. 2013 yılında ülkemizde yaşanan trafik kazalarında 2 bin 211 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetti, 305 bin 227 vatandaşımız yaralandı veya sakat kaldı. Aynı yıl Balıkesir il genelinde ise 51 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti, 5 bin 816 vatandaşımız yaralandı veya sakat kaldı.

Programda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, trafik güvenliğinin önemine değinerek sürücü ve yayalara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Vali Ustaoğlu, her yıl düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinliklerinin toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti. İçişleri Bakanlığı himayesinde Türkiye genelinde çocuk trafik eğitim parkları oluşturulduğunu ifade eden Ustaoğlu, geçen yıl 5 bin 600 öğrenciyi bu parklarda misafir ettiğini söyledi. Balıkesir’de geçtiğimiz yıl 51 vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini açıklayan Ustaoğlu, trafik kurallarına uymanın toplumsal bilinci ileriye taşımak açısından önemli olduğunu vurguladı. Ustaoğlu, programda miniklere çağrıda bulunarak, arabaya bindiklerinde annelerini ve babalarını uyardıklarında daha dikkatli olacaklarını söyledi.

Programda ayrıca haftayla ilgili düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca başarılı trafik polisi ve trafik jandarması ile yılın sürücülerine başarı ve teşekkür belgeleri verildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.