Vali İsmail Ustaoğlu, Ayvalık’ta Muhtarlarla Bir Araya Geldi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 05:10

Vali İsmail Ustaoğlu, Ayvalık’ta Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali İsmail Ustaoğlu, Ayvalık’ta Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2024 - 0:00

Vali İsmail Ustaoğlu, mahalle muhtarları ile toplantılarına Ayvalık ilçesiyle devam etti. Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG. Yb. Emrah Kadir Çakır, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kurumların bölge ve il müdürleri, muhtarlar ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise muhtarlarla işbirliği içinde yapılacak çalışmaları vurguladı. Emniyet ve jandarma tarafından ilçede yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, muhtarların kamu kurumlarının mahallelerdeki gözü olduğunu belirtti. Mahallelerin huzur ve güvenliğini sağlamak için tüm birimlerle işbirliğinin önemine vurgu yapan Ustaoğlu, “Seçildiğiniz günden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcisi olduğunuz bilinciyle görev yapmanızı önemsiyoruz. Muhtarlarımızın sorumluluk alanlarındaki mahallenin her türlü sıkıntısından haberdar olmasını ve bizleri bilgilendirmesini istiyoruz. Telefon dolandırıcılığına karşı özellikle yaşlı vatandaşların uyarılması konusunda sizlerden destek bekliyoruz,” dedi.

Ayvalık’ın önemli bir turizm merkezi olduğunu hatırlatan Vali Ustaoğlu, yaz mevsimi ile birlikte bölgenin nüfusunda artış olacağını ve gelen misafirlerin huzur ve güven içinde tatil yapmaları için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelede çok başarılı operasyonlar yapıldığını vurgulayan Vali Ustaoğlu, “Uyuşturucuyla mücadelede muhtarlarımızın desteği çok önemli. Sizlerin duyarlılığı ve hızlı iletişimi sayesinde başarılı sonuçlar almaya devam edeceğiz. Aileler çocuklarının her türlü değişikliğini yakından takip etmeli,” şeklinde konuştu.

Orman yangını riskinin arttığını da hatırlatan Ustaoğlu, gerekli tedbirlerin alındığını ve muhtarların alınan kararları yakından takip etmelerini istedi. Görevlerine yeni seçilen muhtarlara başarılar dileyen Vali Ustaoğlu, devam eden muhtarlara da çalışmalarında başarılar temenni etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.