Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Orman Benim” kampanyası Edremit’te büyük ilgi gördü « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 12:11

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Orman Benim” kampanyası Edremit’te büyük ilgi gördü

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Orman Benim” kampanyası Edremit’te büyük ilgi gördü
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2024 - 0:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bütün illerde eş zamanlı gerçekleştirilen “Orman Benim” kampanyası kapsamında, Edremit ilçesinde öğrenciler Kazdağları’ndaki ormanlık alanda farkındalık oluşturdu. Yarım saatte 1 tona yakın çöp toplayan öğrenciler, çevrenin temiz tutulması ve korunması konusunda önemli bir adım attılar.

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis ve öğrenciler, Kazdağlarındaki ormanlık alanda piknikçiler tarafından bırakılan atıkları temizledi. Bu etkinlikle birlikte çevre konusunda farkındalık oluşturma amacı güdüldü.

Kaymakam Odabaş konuşmasında, “Geleceğe bırakacağımız yeşil vatan, bizim sizlere bırakacağımız en güzel mirasımız olacak. Bu nedenle yeşilin kıymetini bilmek, temiz tutmak ve korumak önemlidir. Özellikle yaz sezonunda orman yangınlarının önüne geçmek için de tedbirler almalıyız. Kazdağları, Edremit’teki bölgede bulunan 23 bin hektarlık bir alanı kapsamaktadır ve ülkemizin en önemli milli servetidir. Bizler, “benim ormanım, bizim ormanımız” diyerek küçük adımlarla ormanlarımızı temiz tutmayı öğrenmeliyiz. Bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ormanları temiz tutmanın ve korumanın önemi bir kez daha vurgulanırken, öğrencilerin yaptığı çöp toplama faaliyeti çevre bilincinin artmasına katkı sağladı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.