SpotMini’yi üreten Boston Dynamics şirketi hakkında bilinmesi gerekenler « Balıkesir Haber Ajansı

12 Mart 2024 - 23:39

SpotMini’yi üreten Boston Dynamics şirketi hakkında bilinmesi gerekenler

Dünyada robot teknolojisi denilince akla ilk gelen şirket olan Boston Dynamics’in kim olduğunu hiç araştırdınız mı? Robot köpek SpotMini’nin nasıl bu kadar yetenekli olduğunu merak ettiniz mi? Robot teknolojilerinin öncü şirketi Boston Dynamics hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

SpotMini’yi üreten Boston Dynamics şirketi hakkında bilinmesi gerekenler
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:23

23 views

Boston Dynamics hakkında kısaca bahsetmek gerekirse, 1992 yılından bu yana insana benzetim amaçlı dinamik robot ve yazılımların tasarım ve inşasında uzmanlaşmış bir mühendislik şirketi.

İnsansı robot Atlas ve robot köpek SpotMini ile son aylarda adını sıkça duyduğumuz bu şirketin aslında yıllar önce de geliştirdiği bir robotu vardı. Şirketin bundan tam 18 yıl önce tasarladığı BigDog isimli robot, şimdiye dek üretilmiş ilk asker robotu olma özelliğine sahip.

Yolda görseniz belki de korkup kaçacağınız bu robot, 100 cm uzunluğa, 70 cm boya ve 75 kilo ağırlığa sahip. Dört bacağı olan BigDog, 35 derece eğimli yerlere tırmanabilmekte ve koşabilmekte.

Boston Dynamics, ürettiği her bir robotun dayanıklı olmasını istiyor. Bu yüzden videoda da dikkat ettiyseniz eğer, BigDog’a yaptıkları gibi diğer bütün robotlarına fiziksel şiddet uyguluyor.

GOOGLE SATIN ALMIŞTI

Ürettiği robotlarla artık yavaş yavaş dikkatleri üzerine çekmeyi başaran şirket, 2013 yılında Google tarafından satın alındı.

Robot teknolojisinde aradığını bulamayan Google, şirketi satışa çıkardı. 2017 yılından bu yana Boston Dynamics’in yeni sahibi Tokyo merkezli Telekomünikasyon şirketi SoftBank Group.

Yapay zeka destekli akıllı robotların hayatı kolaylaştıracağına inanan şirket, Boston Dynamics’i satın aldığı gibi işe koyulmaya başladı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.