Son dakika… Çavuşoğlu: Saldırganlar üç kişi « Balıkesir Haber Ajansı

26 Mart 2024 - 00:56

Son dakika… Çavuşoğlu: Saldırganlar üç kişi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndaki bir görevlinin şehit edilmesi konusunda Iraklı üst düzey  yetkililerle temas halinde olduklarını ve gerekirse heyet gönderebileceklerini belirterek,

Son dakika… Çavuşoğlu: Saldırganlar üç kişi
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 21:59

21 views

Cidde’de düzenlenen İİT’nin “İsrail’in Kudüs’teki İhlalleri” konulu  Açık Katılımlı Olağanüstü İcra Komitesi toplantısının ardından Türkiye’ye dönen  Çavuşoğlu, Esenboğa Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, bugün yerel saatle 15.15’de, Erbil Başkonsolosluğu’nda  görevli bir kişinin lokantada yemeğini yerken 3 kişinin saldırısı sonucu şehit  olduğunu belirterek, Allah’tan rahmet diledi.

Saldırganların aynı zamanda yan masadaki Iraklı 2 kişiye daha  saldırdığını aktaran Çavuşoğlu, bu kişilerden birinin vefat ettiği, diğerinin  ağır yaralandığı bilgisini paylaştı.

Çavuşoğlu, “Hem Bağdat’la hem Erbil’le temas halindeyiz. Mesrur ve  Neçirvan Barzanilerle görüştük, görüşüyoruz. Diğer taraftan Irak Dışişleri Bakanı  Muhammed Ali el-Hakim kardeşim, şu anda Washington’da onunla da görüştük, temas  halindeyiz. Saldırganların yakalanması, arkasında ne var bunların tüm  detaylarıyla ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ankara’dan gerekirse bir heyetin Irak’a gidebileceğini kaydeden  Çavuşoğlu, “Cenazemizi getirmemiz lazım. Bunun ortaya çıkması için, tüm  boyutlarıyla aydınlatılması için gereken neyse onu biz yaparız.” ifadelerini  kullandı.

Çavuşoğlu, şu anda atılması gereken adımlar konusunda içerde ve  dışarda temasların devam ettiğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, saldırının terör örgütü PKK ya da başka bir terör  örgütü tarafından yapılmış olması ihtimaline ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

“Böyle bir saldırı olunca tabii ilk akla gelen bu oluyor, ‘Terör  saldırısı mı’ diye ama hemen yan masada 2 tane de Iraklı’nın saldırıya uğraması,  birinin öldürülmesi diğerinin ağır yaralanması, onlara da yönelik bir saldırı  olduğu için tam detaylı net bilgi vermek için bunların ortaya çıkması gerekiyor.”

Çavuşoğlu, ileriki aşamalarda bilgiler ortaya çıktıkça paylaşımda  bulunacaklarını söyledi.

BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.