ŞAYET CENNETİ ARZULUYORSAN « Balıkesir Haber Ajansı

12 Mart 2024 - 14:32

ŞAYET CENNETİ ARZULUYORSAN

ŞAYET CENNETİ ARZULUYORSAN
Son Güncelleme :

14 Aralık 2022 - 10:34

169 views

MÜNEBBİHAT:

Yazarımız Ümera kaleminden..

ŞAYET CENNETİ ARZULUYORSAN…!
İtikad yani iman üzerinde titizlikle durmamız gereken çok muhim bir mesele çünkü bir kelime söylersiniz iman dairesine girersiniz,bir kelime söylersiniz iman dairesinden çıkarsınız.Müminler şüphesiz o kimselerdir ki İman’nın altı şartına inanmış,Malikül mülk olan Allahu tealaya ihlas ve teslimiyet ile bağlanmış,kalbinde Allah ve Resulune karşı zerre-i miskal şüphe bulunmayanlardır.İşte böyle bir itikad şüphesiz kişiyi cennete hatta cennet-ül firdesv’e götürür.
Müminler olarak bizlerin Ehli sünnet itikadı üzerinde çok durmamız gereklidir,çünkü itikadı zedeleyecek,imanımıza leke vuracak itikadi bozukluklar günümüzde Hoca kisvesi altına saklanmış kişiler tarafından bizlere empoze edilmeye çalışılıyor.Yetmiş bin Evliyanın piri olan İmamı Rabbani k.s Mektuplarında Ehli sünnet itkadı üzerinde hassasiyetle durmamızı vurguluyor,hatta Tasavvuf erbabı olan bir zata yazmış olduğu bir mektubunda şöyle diyor;Tasavvuf ehline üç şey gerek öncelikle sağlam bir Ehli sünnet itikadı,ardından İlmihal bilgileri ve bu doğrultuda yaşantı,son olarakta Takva yolunu tercih etmektir,dedikten sonra bilki bu üç meselede hassas degilsen yaşamış olduğun manevi hallerin hepsi ŞEYTANİ’dir diyor.
Ulema Ehli sünnet itikadı üzerinde hassasiyet ile çok durmuştur,bunun sebebi Efendimiz (sav)’den rivayet edilen şu hadis-i şerifi’dir. ” Yahudiler,yetmiş bir fırkaya ayrıldı.Bunların biri cennette yetmişi ateştedir.Hristiyanlar,yetmiş iki fırkaya ayrıldı.Bunların yetmiş biri ateşte,biri ise cennettedir.Muhammed sallallahu aleyhi vesselemin nefsi kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki,benim ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır.Bir fırka cennette,yetmiş iki fırka ise ateştedir.” Sahabeler sordular “Ya Resulullah! cennette olan fırka kimlerdir?” diye.Resullullah aleyhi selam “CEMAAT” diye cevap verdi” (İbn-i mace,Fiten)
Bu itikadı düzgün olan Cemaat Fırka-i Naciye yani kurtuluşa erip cennete girecek taife olarak adlandırılmış,diğer ismiyle Ehli sünnet itikadına mensup olanalardır.Şüphesiz bunların ölçüsü Kuran ve Sünnet olmuştur.Ölçüsü Kuran ve Sünnet olanın hem dünyası hemde ahireti selamet üzere olur sonu şüphesiz Cennetül Firdevs’tir.
İman leke götürmez,şöyle düşünün sütün içine bir damla çay damlatsanız,ne olur şüphesiz tadı ve rengi bozulur.İşte İman böyle bir şeydir.
Ey müminler;Sizler kadere inanmayanlara,Allah gaybi bilmez diyenlere,Sahabeye dil uzatıp sövenlere,Namaz üç vakittir diyenelere,Hayızlı kadın Kuran okur,oruç tutar diyenlere,Hristıyan ve Yahudiler cennete girecek diyenlere,Faiz alınıp verilir diyenlere,Rabıtayı şirk olarak görenlere,Tevessülü inkar edenlere,Himmet ve istiğaze yoktur diyenlere,Şefaati inkar edenlere,Sakal ve bıyık örf adettir,sünnet değildir diyenlere ve türlü türlü itikad bozuklukları olan Hoca diye geçinen Şeytanın askerlerine inanmayın.Çünkü kurtuluş ancak FIRKAİ NACİYE’ye mensubiyettedir.
ŞAYET CENNETİ ARZULUYORSAN EHLİ SÜNNET İTİKADINA İNAN VE HAYATINA TATBİK ET Kİ CENNETÜL FİRDEVSE ULAŞABİLESİN.
HİDAYET YOLUNA TABİ OLANLARA SELAM OLSUN..!

Yazar: ÜMERA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.