Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Kritik Toplantı Gerçekleştirildi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 13:48

Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Kritik Toplantı Gerçekleştirildi

Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Kritik Toplantı Gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

03 Haziran 2024 - 0:00

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı, Kaymakam Enver Özderin başkanlığında toplandı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Melih Marangoz, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdür V. İkbal Başkurt, İlçe Vaizi Orhan Yılmaz, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Aydemir, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emre Çakan, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Beyzanur Buhur, Havran İtfaiye Şefi Fatih Asar, Çınarlıhan Orman İşletme Şefi Tuğçe Dilşad Akgün, Havran ve Kocaseyit Orman İşletmeleri Şefi Selahattin Giray, Havran Çiftçi Malları Koruma Başkanı Adem Yakut ve UEDAŞ Havran Sorumlusu Uğur Güner katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi, yaklaşan yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı önlemler almak ve etkili mücadele stratejileri geliştirmek oldu. Katılımcılar, yangın riski taşıyan bölgeler için gerekli önlemleri tartışarak, iletişim ve iş birliğinin önemine vurgu yaptılar.

Kaymakam Enver Özderin, toplantıda yaptığı konuşmada, yangınla mücadele için kamu kurumları, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Özderin, özelikle orman yangınlarının önlenmesi ve yangın anında hızlı müdahalenin önemini vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Melih Marangoz ise belediye olarak yangınlarla mücadele için gerekli ekipman ve personel desteğini sağlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdür V. İkbal Başkurt, güvenlik güçlerinin yangınların önlenmesi ve kontrol altına alınmasında aktif rol alacağını ifade ettiler.

Toplantıda, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar konusunda fikir birliğine varıldı ve tüm katılımcılar bu konuda azami hassasiyet göstereceklerini belirttiler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.