KENDİ KENDİNE YETEN BELEDİYE-ALTIEYLÜL BELEDİYESİ « Balıkesir Haber Ajansı

26 Nisan 2024 - 11:20

KENDİ KENDİNE YETEN BELEDİYE-ALTIEYLÜL BELEDİYESİ

KENDİ KENDİNE YETEN BELEDİYE-ALTIEYLÜL BELEDİYESİ
Son Güncelleme :

12 Eylül 2023 - 14:17

35 views

Göreve geldiği günden bugüne kadar ‘Sosyal Belediyecilik’ ve ‘Eser Belediyeciliği’ anlayışıyla hareket eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül’e kazandırmaya devam ediyor. Belediye’nin kendi imkânlarıyla yapılan GES (Güneş Enerji Santrali) faaliyete geçtiğinden bugüne kadar enerji üretimiyle; Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, Hasan Can Kültür Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin yarı olimpik yüzme havuzunun elektrik faturaları GES ile mahsuplaştırılarak ödenmekte.

GES 3 BİN PANEL İLE ELEKTRİK ÜRETİYOR

Altıeylül Belediyesi projeleriyle Altıeylül’e kazandırmaya devam ediyor. Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) 1 Megawatt enerjiyi kurulan 3 bin panel ile elektrik üretirken yaklaşık 2-3 yıl içerisinde kendini amorti edecek proje sayesinde elektrik üretimi devam ediyor.

GES GÜNLÜK ORTALAMA 6500-7000 kW ELEKTRİK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Altıeylül sınırları içerisinde yer alan Dallımandıra Mahallesi’nde Altıeylül Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneş Enerji Santrali (GES) belediyenin kendi öz kaynakları kullanılarak hayata geçirildi. GES günlük ortalama 6500-7000 kW elektrik üretimi ile Altıeylül’e kazandırmaya devam ediyor.

BAŞKAN AVCI PROJELERİMİZLE ALTIEYLÜL’E KAZANDIRIYORUZ

GES projesiyle belediyeye ve milli gelire büyük katkı sağladıklarını ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Dallımandıra Mahallesi’nde toplam 19 bin 500 m² alan üzerine kurulu 3 bin panelden oluşan ve 1 megawatt’lık enerji üreten GES projesi hem Altıeylül’e hem de milli gelire büyük katkı sağlıyor. Tamamen belediyemizin öz kaynaklarıyla oluşturmuş olduğumuz GES projemizle Altıeylül’e kazandırmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Geldiğimiz günden bugüne şehrimize değer katacak projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Altıeylül’ümüzü Balıkesir’imizin parlayan bir yıldızı yapmak için var gücümüzle mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.