Kaymakam Muammer Köken: Susurluk’ta Arıcılık Faaliyetlerimiz Hızla Gelişiyor « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 12:46

Kaymakam Muammer Köken: Susurluk’ta Arıcılık Faaliyetlerimiz Hızla Gelişiyor

Kaymakam Muammer Köken: Susurluk’ta Arıcılık Faaliyetlerimiz Hızla Gelişiyor
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 0:00

Kaymakam Muammer Köken, İlçe Protokolüyle birlikte Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2021 yılında Yıldız Mahallesi’nde tesis ettiği 10,7 hektarlık Yıldız Bal Ormanında bir dizi incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Kayı Orman İşletme Şefi Ramazan Sarıkaya’dan bal ormanında gerçekleşen ve gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Kaymakam Köken, Susurluk ilçesinde göreve başladığı 2020 yılında ilçede 4500 adet arı kovanı olduğunu, yapılan çalışmalar ve desteklemeler sonucunda bu sayının 2024 yılı itibariyle 10500 adete ulaştığını belirterek, bu artıştan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca, hedeflerinin 20-30 bin kovan sayısına ulaşmak olduğunu vurguladı.

Bölgenin bitki çeşitliliğinden dolayı arıcılar tarafından yoğun konaklama yapılan bal ormanında, yaklaşık 300 arı kovanının bulunduğu gözlemlendi. Ziyaret esnasında bir arı kolonisinin ahlat ağacına oğul vermesi, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Arıcılar, bu durumun bölge ve ülke arıcılığı için olumlu bir işaret olduğunu dile getirdi.

Kaymakam Köken, Orman Teşkilatı tarafından 2025 yılında Babaköy Mahallesi’nde yeni bir bal ormanının daha kurulacağının müjdesini vererek, arıcılık faaliyetlerinde bulunan vatandaşların her zaman destekleneceğini belirtti. Türkiye’nin bal üretiminde dünyada 2. sırada, Balıkesir’in ise Türkiye çapında 6. sırada yer aldığını ifade ederek, hedeflerinin Türkiye’yi dünyada 1. sıraya, Balıkesir’i ise Türkiye’de ilk 3’e taşımak olduğunu söyledi. Tüm arıcılara hayırlı ve bereketli çalışmalar dileyerek, Tarım ve Orman Teşkilatı’nın çalışmalarına teşekkür etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.