II. Balıkesir Sempozyumu Üniversitede Gerçekleştirildi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 08:37

II. Balıkesir Sempozyumu Üniversitede Gerçekleştirildi

II. Balıkesir Sempozyumu Üniversitede Gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

07 Haziran 2024 - 21:33

Balıkesir Üniversitesi’nde “II. Balıkesir Sempozyumu” düzenlendi. Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından organize edilen etkinlik, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyumun açılışına Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Murat Doğdubay, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Şahin, senato üyeleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Şahin ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu yaptı. Prof. Dr. Şahin, sempozyumun ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, katkı sunan akademisyenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Oğurlu ise üniversitenin son dönemde düzenlediği etkinliklerin uluslararası prestijine katkı sağladığını belirtti ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış programının ardından, Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat Dalı ve Baskı Sanatları Anasanat Dalı öğrencilerinin “Bir Arada” isimli sergisi açıldı. Ayrıca, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Sempozyum, üç farklı salonda eş zamanlı oturumlarla devam etti. Coğrafya, Eğitim Bilimleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat Bilimleri, Sosyoloji, Tarih, Turizm, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yabancı Diller gibi çeşitli konularda bildiri sunumları yapıldı.

Haber: Balıkesir Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.