İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu ISALAJ 2024’te 17. Oturum Gerçekleşti « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 08:22

İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu ISALAJ 2024’te 17. Oturum Gerçekleşti

İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu ISALAJ 2024’te 17. Oturum Gerçekleşti
Son Güncelleme :

04 Haziran 2024 - 19:17

İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu’nun 17. oturumu düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Cemil Memduh Şirin’in başkanlık ettiği oturumda çeşitli konular masaya yatırıldı. Oturum, Gelibolu Konferans Salonu’nda gerçekleşti ve katılımcılar farklı ülkelerden gelen yöneticiler, akademisyenler ve uzmanlardı.

Oturum boyunca farklı konuşmacılar çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Zauesh Koigeldiyeva ile Assyl Zhiyenbay, Kazakça “Ak Zhol” gazetesindeki yasal başlık yazımının özelliklerini anlattılar. Ardından Öğr. Gör. Aykut Purde ve Arş. Gör. Emre Soyer, teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı kapsamında yatırımcıların nasıl desteklendiğini açıkladılar. Doktorant Akbar Aliyev, yapay zekanın fikri mülkiyet ilişkilerindeki yeni trendlerini ele aldı. Son olarak, doktorant Zeynab Ganbarova, Azerbaycan’da idari mahkeme işlemlerinin elektronik ortamda nasıl yürütüldüğünü ve bu süreçlerin karşılaştırmalı incelemesini yaptı.

17. Oturum saat 16.00-17.00 arasında gerçekleşti. Farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin katıldığı oturum, alanında uzman konuşmacıların sunumlarıyla zenginleştirildi. Her bir sunum yaklaşık 15 dakika sürdü. Sempozyumun amacı, idare hukuku ve idari yargı alanlarındaki yeni gelişmeleri ve yenilikleri tartışarak bilgi alışverişinde bulunmaktı.

Sempozyumun bilgileri İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu ISALAJ 2024 organizatörlerinden alınmıştır.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.