Gönen’de Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 08:43

Gönen’de Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı

Gönen’de Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2024 - 0:00

Gönen Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı, Kaymakam Dr. Arslan Yurt başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, İlçe Müftüsü Ahmet Duran, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cevahir Aydemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Emiral ve Diyanet Vakfı Gönen temsilcisi Muharrem Över katıldı. Görüşmelerde, 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı’nda toplu kurban kesim yerleri, kesim ücretleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar masaya yatırıldı.

Geçen yıl Kurban Bayramı’nda ilçede 25 toplu kesim merkezinde 2100 büyükbaş ve 7000 küçükbaş kurban kesimi yapılmıştı. Bu yıl Diyanet Vakfının vekâletle kurban bağış sayısındaki artışa rağmen, benzer rakamların yeniden yakalanması bekleniyor.

Gönen Hayvan Pazarında 3 Haziran 2024 ile 16 Haziran 2024 tarihleri arasında kurbanlık satışları yapılabilecek. Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi kamusal alanlarda kurban satışı ve kesimi yapmaya uygun olmayan yerlerde faaliyet gösterenler ile gerekli önlemleri almayanlara idari para cezası uygulanacak. İlçe ve mahallelerde özel mülklerinde toplu kurban kesimi yapmak isteyenlerin, 29 Mayıs 2024 ile 13 Haziran 2024 tarihleri arasında İlçe Müftülüğüne başvurmaları gerekecek.

Komisyon, kurban kesim ücretleri olarak küçükbaş hayvanlar için 1.200 TL, büyükbaşlar için ise 7.000 TL (derisinin yüzülmesi, içinin temizlenmesi ve dört parçaya bölünmesi dahil) tavsiye edilmesine karar verdi.

Kurallara uymayanlara ciddi idari para cezaları uygulanacağından, vatandaşların toplu kesim merkezlerinde ruhsat durumunu kontrol etmeleri, bireysel kesim yapacak olanların işin ehline danışarak kesim yapmaları ve çevre sağlığı kurallarına dikkat etmeleri önemle vurgulandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.