Fransa’da yeni Çevre Bakanı belli oldu « Balıkesir Haber Ajansı

28 Mart 2024 - 23:55

Fransa’da yeni Çevre Bakanı belli oldu

Fransa’da Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne, istifa eden  François de Rugy’nin yerine Çevre Bakanı olarak atandı.

Fransa’da yeni Çevre Bakanı belli oldu
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:00

15 views

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mayıs 2017’den bu yana  Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan 58 yaşındaki Borne’nun, de Rugy’nin yerine  Çevre Bakanı olarak atandığı belirtildi.

Açıklamada, Borne’nun yerine Ulaştırma Bakanı olarak atanacak isim ile  ilgili bilgi verilmedi.

De Rugy, Facebook’daki hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin  Ulusal Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, “Meclisin bütçesiyle lüks  yemek davetleri verdiğini” ileri süren Mediapart internet sitesi hakkında suç  duyurusunda bulunduğunu belirtmişti.

Söz konusu suçlamaları reddettiğini ifade eden Rugy, bu şartlarda  etkili şekilde görevini yürütemeyeceğini ve istifasını Başbakan  Edouard  Philippe’e sunduğunu bildirmişti.

Fransa Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye, France Info’ya yaptığı  açıklamada, Rugy’nin istifasının kabul edildiğini kaydetmişti.

Rugy istifa eden Hulot’nun yerine atanmıştı

Mediapart internet sitesinin geçen hafta Rugy’nin “Mecliste lüks yemek  davetleri verdiğine” ilişkin haberi ülkede tartışma yaratmıştı.

Rugy, geçen yıl eylülde Fransa Ulusal Meclisi Başkanı iken istifa eden  Nicolas Hulot’nun yerine Çevre Bakanı olarak atanmıştı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.