Fahiş Fiyat Artışlarını Önleyen Yasa TBMM’de Kabul Edildi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 07:42

Fahiş Fiyat Artışlarını Önleyen Yasa TBMM’de Kabul Edildi

Fahiş Fiyat Artışlarını Önleyen Yasa TBMM’de Kabul Edildi
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 1:00

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek ve fahiş fiyat artışlarını durdurmayı amaçlayan yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilerek yasalaştığını duyurdu.

“Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adıyla bilinen düzenleme, piyasada kontrolsüz fiyat artışlarının engellenmesine yönelik önemli adımlar içeriyor.

Yeni yasayla birlikte, tüketicilerin korunması amaçlanıyor ve piyasada dengesizlik yaratan fiyat artışlarıyla daha etkili bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor. TBMM’de yapılan oylama sonucunda onaylanan yasa, fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için çeşitli tedbirler getiriyor ve bu sayede vatandaşların ekonomik dengesi korunuyor.

Milletvekili Mustafa Canbey, yaptığı açıklamada bu yasanın Türkiye’deki fiyat istikrarını sağlamak için önemli olduğunu belirtti ve “Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlar üzerinde yapılan değişikliklerle, ekonomik istikrarın korunmasına ve vatandaşlarımızın ekonomik açıdan daha güvende olmasına katkı sağladık. Bu düzenlemenin yasalaşması, ülkemiz için hayırlı olsun,” dedi.

Bu önemli yasa düzenlemesinin, ekonomik dalgalanmaların dengelenmesi ve fahiş fiyat artışlarının önlenmesi yolunda ciddi bir adım olması bekleniyor.

Kaynak: TBMM

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.