Eğiticilerin Eğitimi Programı Başarıyla Tamamlandı « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 08:13

Eğiticilerin Eğitimi Programı Başarıyla Tamamlandı

Eğiticilerin Eğitimi Programı Başarıyla Tamamlandı
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2024 - 15:07

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı” başarıyla sona erdi. Program, 20 Şubat 2024 – 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bu dönemde katılımcılar; Eğitim Programları ve Öğretim, Öğrenci Merkezli Öğretme Yaklaşım ve Teknikleri, Öğrenci Merkezli Ölçme ve Değerlendirme, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Yetişkin Eğitiminde Sınıf Yönetimi, Öğretim Tasarımı Eğitim Psikolojisi ve Yetişkin Eğitimi (Androgoji) gibi çeşitli modüllerde eğitim aldı.

Yaklaşık üç ay süren eğitimlerin sınavları 17 ve 24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Akademisyenlerin geri bildirimleri doğrultusunda, 10 Mayıs 2024 tarihinde bir telafi sınavı düzenlendi. Eğitim sonunda 70 puan ve üzerinde başarı gösteren akademisyenler, e-devlet onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı.

Programda ilk etapta üniversitede görev yapan 611 personel kaydoldu. Eğitim ve sınav sürecine toplam 422 akademik personel katılırken, 419’u geçer not alarak sertifika kazandı. Eğitim Fakültesi mezunları veya Pedagojik Formasyon Sertifikası bulunan 123 personel ise eğitimlerden muaf tutuldu. Sınavlarda başarısız olan akademisyen sayısı 3, eğitime katılmayan personel sayısı ise 59 olarak belirlendi.

Programın tamamlanmasıyla birlikte, akademisyenlerin eğitim becerilerinin artırılması ve daha nitelikli bir eğitim-öğretim sürecine katkı sağlanması hedeflendi.

Kaynak: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.