Dursunbey Belediyesi’nden Mezarlık Temizliği Çalışmaları « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 07:59

Dursunbey Belediyesi’nden Mezarlık Temizliği Çalışmaları

Dursunbey Belediyesi’nden Mezarlık Temizliği Çalışmaları
Son Güncelleme :

10 Haziran 2024 - 11:00

Dursunbey Belediyesi, son günlerde kırsal mahallelerden (köylerden) gelen mezarlık temizliği talepleri üzerine bir açıklama yaptı. Özellikle mezarlık ot temizliği konusundaki taleplerin arttığını belirten belediye, bu konuyu netleştirdi.

Dursunbey Belediyesi, 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu ile bayramlar ve yoğun yağış dönemlerinde mezarlık ot temizliği çalışmalarını gerçekleştirdi. Fakat, son dönemde bu konuda yoğun istek ve şikayetlerin olduğunu dile getiren belediye, yönetmeliğin ilgili hükümlerine dikkat çekti.

19.01.2010 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan Mezarlık Yerlerinin İnşası, Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri hakkındaki yönetmeliğin 9. maddesi, mezarlık alanlarının bakım ve temizliğinden büyükşehir belediyelerinin sorumlu olduğunu belirtiyor. Yönetmelikte ayrıca, mezarlıkların etrafının hayvanların girmesine mani olacak şekilde duvar veya çitlerle çevrileceği, bakımının yapılacağı, ağaçlandırma ve çiçeklendirme işlemlerinin uygulanacağı ifade ediliyor.

Dursunbey Belediyesi yetkilileri, ilçedeki mezarlıkların bakımından Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bilgilendirildiğini vurguladı. Beklentilerinin, Büyükşehir Belediyesi’nin duyarlılık göstererek bayram öncesinde ilçedeki 127 mezarlığın temizliğini gerçekleştirmesi olduğunu belirttiler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.