Dünya Çölyak Günü Balıkesir’de Coşkuyla Kutlandı « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 13:59

Dünya Çölyak Günü Balıkesir’de Coşkuyla Kutlandı

Dünya Çölyak Günü Balıkesir’de Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2024 - 14:10

Dünya Çölyak Günü, sağlık çalışanları, medya, kamuoyu ve hükümet kuruluşlarının çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak amacıyla her yıl bir araya geldiği küresel bir etkinliktir. Bu yıl Balıkesir’de de kapsamlı farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.

Şehrin çeşitli noktalarında kurulan standlarda halkın bilgilendirilmesi amacıyla broşürler dağıtıldı ve glutensiz ürünlerin tadımı gerçekleştirildi. Ayrıca okul, halk eğitimleri ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitimlerle çölyak hastalığı hakkında oldukça geniş bir bilgilendirme yapıldı. Bu etkinlikler kapsamında yaklaşık 2,500 kişiye çölyak hastalığı hakkında bilgi verildi.

Sosyal medya platformları üzerinden de çölyak hastalığının tanımı, belirtileri, hangi yaş aralığında görüldüğü ve doğru beslenme tedavisi ile ilgili paylaşımlar yapılarak geniş kitlelere ulaşıldı.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Serkan Kadir Keskin, etkinliklerin amacının çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek etkinliklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.