Burhaniye Belediyesi’nden Kreş Öğrencilerine Okul Olgunluğu Testi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 04:37

Burhaniye Belediyesi’nden Kreş Öğrencilerine Okul Olgunluğu Testi

Burhaniye Belediyesi’nden Kreş Öğrencilerine Okul Olgunluğu Testi
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2024 - 7:09

Burhaniye Belediyesi, kreş öğrencilerinin birinci sınıfa kadar olan gelişimini sağlıklı bir şekilde değerlendirmek amacıyla “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” başlattı. Bu uygulama, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in öncülüğünde, ilçedeki iki kreşte gerçekleşiyor.

Test, Burhaniye Belediyesi’nde görev yapan Psikolojik Danışman Zerya Demir tarafından yürütülüyor.

Velilerin onayı alınarak yapılan test sonuçları, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kreş öğretmenleri ve uzman danışmanlar tarafından değerlendirilerek velilere iletilecek. Raporlanan sonuçlara göre gerekli önlemler alınacak ve ihtiyaç duyulan takviye eğitimler planlanacak.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirme, sayılar ve kopya etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşuyor. Bu test ile çocukların sözcük dağarcığı, kelime bilgisi, işitsel ve görsel dikkat, yönerge takip, neden-sonuç ilişkisi kurma, mantık, sayı bilgisi, ince motor kas becerisi ve el-göz koordinasyonu değerlendirilecek.

Bu uygulama sayesinde kreş mezunu öğrencilerin ilkokula geçiş sürecinin daha sağlıklı ve verimli hale getirilmesi hedefleniyor. Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, kreşleri ziyaret ederek uygulamayı yerinde inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burhaniye Belediyesi, bu önemli girişimle çocukların eğitim hayatına sağlam bir başlangıç yapmalarını amaçlıyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.