Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Gazze Dayanışma Etkinliği Düzenlendi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 07:46

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Gazze Dayanışma Etkinliği Düzenlendi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Gazze Dayanışma Etkinliği Düzenlendi
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2024 - 20:29

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı Filistin ve Gazze saldırılarına dikkat çekmek amacıyla bir dayanışma buluşması organize etti. Etkinlik, üniversitenin spor salonunda gerçekleşti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla düzenlendi.

Etkinliğe Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Kurucu Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreter Cihangir Boz, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakan Kutlu’nun Kur’an tilavetinin ardından Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Kanver Şener açılış konuşmasını yaptı. Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, selamlama konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, şiddet ve zulme karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Programda, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Filistin meselesinin tarihi arka planını anlattı. İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ise Filistin meselesinin duygusal boyutuna dair konuştu.

Etkinlikte, akademisyen ve sanatçı Prof. Dr. Ömer Karaoğlu da sahne aldı. Gençler, Karaoğlu’nun ezgilerine tempo tutarak yoğun tezahüratta bulundular. Program öncesinde düzenlenen kermeste de katılımcılar bir araya geldi.

Bu etkinlik, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekme çabalarından biri olarak öne çıktı.

Haber Kaynağı: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Resmi Web Sitesi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.