Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadelede Başarılı Operasyon « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 03:10

Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadelede Başarılı Operasyon

Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadelede Başarılı Operasyon
Son Güncelleme :

03 Haziran 2024 - 0:00

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, meydana gelen olayların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması maksadıyla 27 Mayıs-02 Haziran 2024 tarihleri arasında denetim ve keşif faaliyeti gerçekleşti. Daha önceden risk analizleri doğrultusunda tespit edilen yasadışı yollarla ülkeden çıkış yapılabilecek koylar ve kıyı şeridi kontrol edildi.

27 Mayıs-02 Haziran 2024 tarihleri arasında, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam dört düzensiz göç olayı müdahaleye tabii tutuldu. Bu operasyonlar sonucunda, iki organizatör ile birlikte 78 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalalan göçmenler arasında 37 Afganistan, 18 Sudan, 16 Suriye, 4 Yemen, 1 Türkmenistan, 1 İran ve 1 Lübnan uyruklu kişi bulunuyordu. Adli makamlara sevk edilen organizatörlerden biri tutuklanırken, diğeri hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar kesintisiz olarak devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.