Balıkesir’de Atatürk’ün 101. yıl dönümü coşkusu « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 09:10

Balıkesir’de Atatürk’ün 101. yıl dönümü coşkusu

Balıkesir’de Atatürk’ün 101. yıl dönümü coşkusu
Son Güncelleme :

06 Şubat 2024 - 9:54

Balıkesir’de önemli bir tarihî gün daha kutlama heyecanını yaşadı. Vali İsmail Ustaoğlu, 6 Şubat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e ayak bastığı günün 101’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.nnVali Ustaoğlu, mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin kentin ve Türkiye’nin tarihinde önemli bir yer tuttuğunu, bu özel günün bölge halkının ortak hafızasında daima taze kaldığını vurguladı. Atatürk’ün Balıkesir’deki varlığının ve o dönemde yapmış olduğu konuşmaların, kent kimliği ile ulusal mücadele tarihinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti.

nnValilik olarak bu tür anlamlı günlerin farkındalığını artırmaya ve bu tarihi mirası gelecek nesillere taşımaya özen gösterdiklerini belirten Ustaoğlu, tüm Balıkesir halkını ve Türk milletini birlik, beraberlik ve tarih bilinci etrafında kenetlenmeye davet etti.

nnGazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin her yıl coşkuyla anıldığını dile getiren Vali, bu özel günün aynı zamanda milli mücadelenin ruhunu yeniden hatırlatma ve genç kuşaklara aktarmanın önemini vurgulayarak, kutlamaların şehrin dört bir yanında hissedilen bir birlik ve beraberlik havasında geçtiğini ifade etti. Balıkesir’in tarihî mirasının öneminin altını çizen Ustaoğlu, tarihin bu dönüm noktalarını hatırlamanın ve değerlerimizi yaşatmanın geleceğe yön vermek açısından önemli olduğunu kaydetti.

nn#Balıkesir #MustafaKemalAtatürk #ValiİsmailUstaoğlu #tarih #millimücadele #birlikveberaberlik

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.