Balıkesir Üniversitesi’nde Ulusal Savunma ve Teknoloji Zirvesi Gerçekleştirildi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 09:10

Balıkesir Üniversitesi’nde Ulusal Savunma ve Teknoloji Zirvesi Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesi’nde Ulusal Savunma ve Teknoloji Zirvesi Gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2024 - 2:33

Balıkesir Üniversitesi, Milli Savunma ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Ulusal Savunma ve Teknoloji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik, üniversitenin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Zirvenin açılışına, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Analı, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğdubay, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, üniversitenin rektör yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri, il protokol üyeleri, Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir, savunma sanayiinin önde gelen firma yetkilileri ile akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Zirve, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmalarını, SAVTEK kurucu akademik danışmanı Prof. Dr. İrfan Ay, SAVTEK kurucu başkanı Cem Güdür, SAVTEK Başkanı Kaan Kahraman ve Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğdubay gerçekleştirdi. “Türkiye Yüzyılında Milli Savunma Sanayi Teknolojileri” teması ile yapılan etkinlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Bilal Topçu da konuşarak vakıf hakkında bilgi verdi.

Açılış töreni, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un, Bilal Topçu’ya plaket ve hediye takdimiyle sona erdi. Etkinliğin devamında, İŞBİR Elektrik Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, TÜBİTAK SAGE Yetenek Kazanımı ve Yönetimi Birim Sorumlusu Seda Kahraman Birinci, KZ Mekatronik Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Kalender ve MSB/Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı Yalçın Cesur konuşmalar gerçekleştirdi. Ayrıca, zirvede Milli Savunma Sanayi Teknolojileri de sergilendi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.