Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Dünya Çevre Günü’nde Doğanın Korunmasına Dikkat Çekti « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 07:38

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Dünya Çevre Günü’nde Doğanın Korunmasına Dikkat Çekti

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Dünya Çevre Günü’nde Doğanın Korunmasına Dikkat Çekti
Son Güncelleme :

05 Haziran 2024 - 17:11

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, doğanın korunması ve çevrenin sevilmesi gerektiği vurgulandı.

Dünya Çevre Günü, doğanın ve çevrenin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 5 Haziran’da kutlanıyor. Bu özel gün vesilesiyle, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü de çevre bilincinin artırılmasına yönelik farkındalık yaratmak için bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ormanı korumak, doğal hayatı ve çevremizi sevmek her bireyin sorumluluğudur” ifadelerine yer verildi. Ormanların, ekosistemin ana bileşenlerinden biri olduğu ve sürdürülebilir bir çevre için ormanların korunmasının hayati önem taşıdığı belirtildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, çevreye karşı duyarlılık ve koruyucu önlemler konusunda toplumun her kesimini bilinçlendirmeyi amaçladığını kaydetti. Çevre Günü’nün, bu bilinçlendirme çabalarının bir parçası olduğu ve doğayı koruma konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasını hedeflediği belirtildi.

Bu özel gün nedeniyle yapılan açıklamada ayrıca, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Kaynak: Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.