Balıkesir Kırmızı Et Sektöründe Markalaşma Hamleleri « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 08:56

Balıkesir Kırmızı Et Sektöründe Markalaşma Hamleleri

Balıkesir Kırmızı Et Sektöründe Markalaşma Hamleleri
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2024 - 8:13

Balıkesir’in kırmızı et sektöründe katma değer sağlayan tesislerden biri olan Dört Mevsim Et Entegre Tesisi, önemli ziyaretçiler ağırladı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, bölgenin karkas üretiminde ülke genelinde önemli bir yere sahip olan bu tesisi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, et ürünlerinin marka değerini arttırarak bölge ekonomisine nasıl daha fazla katkıda bulunabilecekleri üzerine bilgi alışverişi yapıldı. Ayrıca, sektörün mevcut durumu, kesim fiyatları ve güncel gelişmeler üzerinde duruldu. Tam donanımlı teknolojik sistemlerle yapılan üretim ve işleme süreçleri yerinde incelendi.

Ziyaretçiler, Küçükbaş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi’nin küçükbaş hayvan kümelenmesi için yapılan hazırlık çalışmaları hakkında da bilgilendirildi. Bu bölgenin kurulması planlanmakta ve tarımsal üretim için büyük bir ileri adım olarak görülmekte.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki kırmızı et üretimini ve işleme faaliyetlerini yeni teknolojilerle destekleyerek sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.