Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Faaliyetleri Hakkında Bildirim « Balıkesir Haber Ajansı

26 Temmuz 2024 - 21:56

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Faaliyetleri Hakkında Bildirim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Faaliyetleri Hakkında Bildirim
Son Güncelleme :

30 Nisan 2024 - 0:00

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 23 Nisan 2024 – 30 Nisan 2024 tarihleri arasında internet üzerinde gerçekleştirilen sanal devriye faaliyetleri kapsamında vatandaşlarımızın kişisel bilgilerini hedefleyen (20) adet Phising (oltalama) zararlı bağlantı adresinin erişime engellenmesi için Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunmuştur. Bu önlem ile vatandaşlarımızın kimlik, adres, e-posta ve bankacılık gibi özel bilgilerinin ele geçirilmesi engellenmiştir.

Ayrıca Balıkesir Karesi İlçesi Muhtarlar toplantısında, “Siber Suçlarla Mücadele, Güvenli İnternet Kullanımı, Oltalama Web Siteleri, Sosyal Medya Kullanımı” konularında 85 katılımcıya bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlik kapsamında muhtarlarımız, siber suçlara karşı bilinçlendirilmiştir ve güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirilmiştir.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, kamunun güvenliği, asayişin sağlanması, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması konularında halkımızın huzurunu sağlamak için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.