Anne ve Bebek Sağlığı İçin Eğitimler Düzenlendi « Balıkesir Haber Ajansı

27 Temmuz 2024 - 08:01

Anne ve Bebek Sağlığı İçin Eğitimler Düzenlendi

Anne ve Bebek Sağlığı İçin Eğitimler Düzenlendi
Son Güncelleme :

10 Haziran 2024 - 18:40

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitimler gerçekleştirdi. Bu eğitimlerin Karesi ilçesinde bulunan Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi’nde düzenlenmesiyle birlikte, anne ve bebek sağlığının geliştirilmesi, ölümlerin önlenmesi ve daha nitelikli hizmet sunumu amaçlanıyor.

2024 yılının ilk yarısında yapılan eğitimler kapsamında, Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimlerine 3 grupta toplam 57 sağlık çalışanı (21 aile hekimi ve 36 aile sağlığı çalışanı) katıldı. Bu eğitimler 31 Mayıs 2024 tarihinde tamamlandı. Yine aynı dönemde düzenlenen Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimlerine de 4 grupta toplam 75 sağlık çalışanı (33 aile hekimi ve 42 aile sağlığı çalışanı) katılarak 5 Haziran 2024 tarihinde tamamlandı.

Eğitimler, interaktif teknikler kullanılarak Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi eğitimcileri tarafından verildi. Bu kapsamda, 2024 yılının ikinci yarısında da benzer eğitimler devam edecek.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, verilen eğitimlerin güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde tasarlandığını ve sağlık personelinin bilgi ve becerilerini artırarak daha kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirtti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.