ABD Temsilciler Meclisi’nden Trump’ın ‘ırkçı’ paylaşımlarına kınama « Balıkesir Haber Ajansı

28 Mart 2024 - 19:53

ABD Temsilciler Meclisi’nden Trump’ın ‘ırkçı’ paylaşımlarına kınama

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump’ın  kadın Kongre üyelerine yönelik

ABD Temsilciler Meclisi’nden Trump’ın ‘ırkçı’ paylaşımlarına kınama
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:00

28 views

Temsilciler Meclisi bugün, Trump’ın 4 kadın Kongre üyesini hedef alan,  “ırkçı” olarak nitelendirilen Twitter paylaşımlarını kınayan karar tasarısını  oyladı.

Tasarı, 187’ye karşı 240 oy ile kabul edildi.

Başkan Trump, pazar günü resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,  Müslüman kadın Kongre üyeleri Ilhan Omar ve Rashida Tlaib’in yanı sıra Alexandria  Ocasio-Cortez ve Ayanna Pressley’i “progresif demokrat Kongre üyeleri” olarak  nitelendirmiş ve göçmen kökenli olduklarını iddia ettiği kadın üyelerin ülkeleri  için de “dünyadaki tam bir felaket, en kötü, en yozlaşmış ve en saçma ülkeler”  ifadesini kullanmıştı.

Bu kişilerin ABD’nin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylemesini ilginç  bulduğunu kaydeden Trump, “Neden bu kadınlar ülkelerine gidip, geldikleri bozuk  ve suçla kuşatılmış ülkeleri düzeltmiyor? Sonra geri gelin ve nasıl olduğunu bize  gösterin. Bu yerlerin sizin yardımınıza ihtiyacı var ve yeterince hızlı  ayrılamazsınız. Eminim (Temsilciler Meclisi Başkanı) Nancy Pelosi, ücretsiz  seyahat ayarlamaktan mutluluk duyar.” paylaşımında bulunmuştu.

Trump’ın paylaşımları ülkede tepkilere yol açmıştı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.