Gönen’de Dolandırıcılık Alarmı: Emniyet Adına Yapılan Sahte Aramalara Karşı Uyarı « Balıkesir Haber Ajansı

10 Temmuz 2025 - 04:42

Gönen’de Dolandırıcılık Alarmı: Emniyet Adına Yapılan Sahte Aramalara Karşı Uyarı

Gönen’de Dolandırıcılık Alarmı: Emniyet Adına Yapılan Sahte Aramalara Karşı Uyarı
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2025 - 22:19

Gönen’de Artan Dolandırıcılık Girişimleri

Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü, son günlerde ilçede artış gösteren dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşları hedef alan bu sahte aramalar, büyük bir dikkat gerektiriyor.

Dolandırıcılık Yöntemleri

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcıların genellikle “Emniyet Müdürü adına arıyoruz” şeklinde vatandaşları arayarak bilgi alma çalıştığını belirtiyor. Bu aramaların tamamen dolandırıcılık amaçlı olduğu ve hiçbir şekilde gerçek Emniyet birimleri tarafından yapılmadığı vurgulanıyor.

Emniyetin Uyarıları

Emniyet yetkilileri, vatandaşların bu tür telefon aramalarına karşı dikkatli olması gerektiğini ve kesinlikle telefonla kimlik, banka hesabı gibi kişisel kişisel bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini belirtiyor. Önemli bir uyarı olarak, Emniyet birimlerinin hiçbir vatandaşı telefonla arayarak bilgi istemediği ve gerektiğinde kişileri resmi yollarla karakola davet ettiği ifade ediliyor.

Ne Yapmalısınız?

Eğer bu tür bir şüpheli arama ile karşılaşırsanız, aşağıdaki adımları izlemeniz öneriliyor:

    • Arayan kişiye kesinlikle bilgi vermeyin.
    • Arayan kişinin kimliğini ve amacını sorgulayın.
    • Şüpheli aramayı derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edin.

Emniyet’in Bilgilendirmesi

Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların bilinçli olunması ve bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Güvenliklerini korumak için şüpheli durumlarda derhal yetkililere başvurmalarını istiyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.