Bandırma Belediyesi Bulgaristan Novi Pazarlı Yetkilileri ve Yerel Temsilcileri Ağırladı « Balıkesir Haber Ajansı

21 Kasım 2025 - 22:15

Bandırma Belediyesi Bulgaristan Novi Pazarlı Yetkilileri ve Yerel Temsilcileri Ağırladı

Bandırma Belediyesi Bulgaristan Novi Pazarlı Yetkilileri ve Yerel Temsilcileri Ağırladı
Son Güncelleme :

21 Kasım 2025 - 20:48

Bandırma’da Dostluk ve İş Birliği Ziyaretleri

Bandırma Belediyesi, bu hafta içerisinde gerçekleşen iki önemli ziyarete ev sahipliği yaptı. Ziyaretler kapsamında hem uluslararası düzeyde kardeş şehir ilişkileri pekiştirildi hem de yerel iş birlikleri görüşüldü.

Novi Pazarlı Heyetten Anlamlı Ziyaret

Bulgaristan’ın Novi Pazarlı yetkilileri, Bandırma Belediyesi’ni ziyaret ederek dostluk bağlarını güçlendirdi. Novi Pazar Belediye Başkanı Georgi Georgiev başkanlığındaki heyette, Belediye Başkan Yardımcısı Sevcan Aliyava ve Halk Özgürlükler Hareketi (DPS/HÖH) Novi Pazar Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Doruklu Köy Başkanı Hüseyin Memed yer aldı.

Bandırma Belediye Başkan Vekili Elif Didem Çidem ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Adıgüzel tarafından karşılanan heyetle, iki şehir arasındaki olası iş birliği olanakları ele alındı.

Yerel Temsilcilerle Görüş Alışverişi

Bandırma Belediye Başkan Vekili Elif Didem Çidem, ayrıca bir diğer ziyarette Bandırma CHP İlçe Başkanı Mehmet Atak ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette, ilçenin gündemdeki konuları masaya yatırıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar ve hemşehriler de belediyeyi ziyaret eden diğer isimler oldu. Belediye Başkan Vekili Çidem, tüm ziyaretler için teşekkürlerini ileterek, bu tür buluşmaların şehir için olumlu katkılar sağladığını belirtti.

İş Birliği Yolunda Önemli Adımlar

Gerçekleşen ziyaretler, Bandırma’nın hem uluslarlararası arenada hem de yereldeki paydaşlarıyla ilişkilerini geliştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Yapılan görüşmelerde öne çıkan konular şunlardı:

    • Kardeş şehir projelerinin geliştirilmesi,
    • Kültürel ve ekonomik iş birlikleri,
    • Yerel yönetim
    • paydaş iş birliğinin güçlendirilmesi.

Bandırma Belediyesi, benzeri diyalog kanallarını açık tutmaya devam edeceğini açıkladı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.