Balıkesir, Bamya ile Tarımda Yeni Bir Model Oluşturuyor « Balıkesir Haber Ajansı

27 Ağustos 2025 - 20:55

Balıkesir, Bamya ile Tarımda Yeni Bir Model Oluşturuyor

Balıkesir, Bamya ile Tarımda Yeni Bir Model Oluşturuyor
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2025 - 20:21

Balıkesir Bamya ile Tarımda Çığır Açıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl çiftçilerin elindeki bamyaları hibe ederek bamya cipsine dönüştürme projesiyle tarımsal potansiyeli dünyaya tanıtmıştı. Bu yıl da aynı destekle çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor.

Çiftçi Dostu Politikalarla Tarım Destekleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Tarımda Balıkesir Modeli” ile üreticinin emeğini güvence altına alarak tarıma verdiği önemi gösteriyor. Bu kapsamda bamya alımları devam ediyor ve çiftçilere destek sağlanıyor.

28 Ağustos’ta Önemli Etkinlikler

28 Ağustos 10:00’da Gömeç ilçesi Danacı mevkiinde tarlada çiftçilerle bamya hasadı yapılacak. Aynı gün saat 12:00’de ise Gömeç Sanayisi yanı Bamya Alım Merkezi’nde bamya alım töreni düzenlenecek. Tüm çiftçiler bu etkinliklere davetlidir.

Bamya Alım Töreni ile Destek Sürekliliği

Bamya alım töreni, Balıkesir’in tarım sektörüne verdiği önemin bir göstergesi. Bu törenle üreticilere destek sağlanırken, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlanıyor.

Etkinlik Bilgileri:

    • Tarih: 28 Ağustos 2025
    • Saat: 10:00 (Tarlada Çiftçilerle Bamya Hasadı)
    • Saat: 12:00 (Bamya Alım Töreni)
    • Yer: Gömeç Sanayisi Yanı Bamya Alım Merkezi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.