Altıeylül Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engel Tanımıyor « Balıkesir Haber Ajansı

3 Aralık 2025 - 17:53

Altıeylül Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engel Tanımıyor

Altıeylül Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engel Tanımıyor
Son Güncelleme :

03 Aralık 2025 - 16:22

Engelsiz Yaşam İçin Somut Adımlar

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Altıeylül’de anlamlı bir dayanışma örneğiyle kutlandı. Altıeylül Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Engelsiz Altıeylül” programı, engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak önemli yardımları vatandaşlarla buluşturdu.

Hayatı Kolaylaştıran Destekler

Program kapsamında, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara baston, tekerlekli sandalye ve hasta yatağı gibi kritik öneme sahip malzemeler dağıtıldı. Bu desteklerin, engelli bireylerin yaşam kalitesini doğrudan artırması hedefleniyor.

Eşit ve Erişilebilir Bir Kent Vizyonu

Yapılan yardımların ötesinde, asıl amaçlanan hedefin engelli vatandaşların toplumsal hayatın her alanında aktif ve eşit şekilde yer alabilmesini sağlamak olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, erişilebilir bir kent yaratmak ana hedefler arasında yer alıyor.

Teşekkür ve Dayanışma Mesajı

Programın başarıya ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür edilirken, özellikle Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’nin öncülüğüne dikkat çekildi. Kurumlar ve gönüllülerin iş birliğiyle, “Dayanışmayla daha engelsiz bir kent mümkün” mesajı verildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.