Balıkesir’de Yangın: Hayvanlar Telef Oldu, Yetkililer İncelemeye Gitti « Balıkesir Haber Ajansı

24 Kasım 2025 - 02:46

Balıkesir’de Yangın: Hayvanlar Telef Oldu, Yetkililer İncelemeye Gitti

Balıkesir’de Yangın: Hayvanlar Telef Oldu, Yetkililer İncelemeye Gitti
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2025 - 15:27

15 views

Balıkesir Kepsut’ta Yangın Felaketi

Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Hotaşlar Mahallesi’nde meydana gelen yangın, büyük bir hayvan kaybına yol açtı. Halil Temel’e ait işletmede yaşanan yangın sonrası, yetkililer bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yetkililerin İnceleme Çalışmaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile Balıkesir Milletvekilleri Dr. Mustafa Canbey ve İsmail Ok, yangının yaşandığı bölgede bulunan işletmeyi ziyaret etti. Yangının nedenleri ve hayvanların telef olmasına yol açan faktörler hakkında bilgi toplamak amacıyla detaylı inceleme başlatıldı.

Olayın Boyutu ve Etkileri

Yangın, Halil Temel’e ait hayvan işletmesinde ciddi bir kayba neden oldu.

* Telef olan hayvanların sayısı henüz tam olarak belirlenemedi.
* İşletmenin ekonomik kayıpları da büyük boyutlarda olduğu tahmin ediliyor.
* Yerel yönetimler ve devlet kurumları, bölgedeki çiftçilere destek sağlamak için çalışmalar başlattı.

Devletin Destek Süreci

Yetkililer, yangın mağduru Halil Temel’e ve bölgedeki diğer çiftçilere gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti. Destek paketleri ve maddi yardımlar hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldığı belirtildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.