23 Nisan Coşkusu Anıtkabir’de: Yürüyüşe Katılanlar Bağımsızlık ve Egemenlik Gururu Yaşadı « Balıkesir Haber Ajansı

4 Mayıs 2025 - 13:41

23 Nisan Coşkusu Anıtkabir’de: Yürüyüşe Katılanlar Bağımsızlık ve Egemenlik Gururu Yaşadı

23 Nisan Coşkusu Anıtkabir’de: Yürüyüşe Katılanlar Bağımsızlık ve Egemenlik Gururu Yaşadı
Son Güncelleme :

23 Nisan 2025 - 22:17

Anıtkabir’e Vefa Yürüyüşü

Genel Başkan Özgür Özel öncülüğünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla Anıtkabir’e bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, bağımsızlık ve egemenliğin gururunu omuzlarında taşıyarak 1. Meclis’ten başlayıp Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istirahatgahı Anıtkabire kadar yürüdüler.

Engellere Rağmen Kararlılık

Yürüyüşte, ne engellerin ne de tehditlerin katılımcıları yıldırmadığı belirtildi. Katılımcılar, bu toprağın boyun eğmeyen evlatları olduklarını vurguladılar. Bu yürüyüş, Cumhuriyet’e olan bağlılığın ve Atatürk ilkelerine olan inancın bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Cumhuriyetin Yaşatılması Kararlılığı

Yürüyüşte sıkça dile getirilen sloganlardan biri de “Cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız” oldu. Bu ifade, Cumhuriyet’in kurucularına ve onun değerlerine olan bağlılığı simgeledi. Katılımcılar, Cumhuriyet’in korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

23 Nisan Anlamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümünü kutlar. Bu bayram aynı zamanda çocuklara armağan edilmiş bir gündür ve çocukların geleceğe olan umudunu temsil eder.

    • Bayram, ulusal egemenliğin önemini vurgular.
    • Çocukların toplumsal hayattaki rolüne dikkat çeker.
    • Cumhuriyet değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasını teşvik eder.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.