
Tarihe İz Bırakan Kadınlar Altıeylül’de Anıldı
Altıeylül Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ve Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı tarafından hazırlanan “Zamansız Kadınlar” tiyatral gösterisi, Hasan Can Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Gösteri, Cumhuriyet tarihinin ilklere imza atan, yaşadıkları çağın ötesine geçen kadınlarının hayat hikayelerini sahneye taşıdı ve izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Türkiye ve Dünyada İlkleri Gerçekleştiren Kadınlar Sahnedeydi
1919
- 1938 yılları arasında Türkiye ve dünyada ilkleri gerçekleştiren kadınların anlatıldığı gösteride, Gördesli Makbule, Üsteğmen Kara Fatma, Şuküfe Nihal, Zekiye Hanım ve Naciye Hanım gibi tarihe iz bırakmış isimler canlandırıldı. Temsilde ayrıca Yıldız Moran, Melahat Ruacan, Keriman Halis, Müfide İlhan, Sabiha Gürayman, Betül Andak, Dilhan Eryurt, Edibe Şubaşı, Leyla Asım, Esin Zenbilci, Semiye Morkaya, Remziye Hisari, Rabia Başokçu, Mihri Müşfik ve Latife Hanım karakterleri de sahne aldı.
- Gösteri, Cumhuriyet tarihinin önemli kadın figürlerini onurlandırdı.
- 35 gönüllü kadının katılımıyla sahneye taşındı.
- Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın sunumu büyük beğeni topladı.
Gönüllü Kadınlardan Oluşan Güçlü Bir Kadro
Gösteride 35 gönüllü kadının sahne alarak canlandırmalarda bulunması büyük alkış topladı. Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın etkileyici sunumu, izleyicilere adeta geçmişe bir zaman yolculuğu yaptırdı. Yazar Kalıpçı’nın kitaplarının ve verdiği konferansların tüm gelirini diyabet hastası ve maddi durumu yetersiz çocukların tedavisi ile maddi imkânı olmayan kız çocuklarının burslu eğitimi için kullandığı biliniyor. Bu anlamlı katkısı, gösteriye ayrı bir değer kattı.
Belediye Başkanı Şehirli’den Teşekkür
Etkinlik sonunda Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli sahneye çıkarak İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya ve emeği geçen tüm gönüllülere teşekkür etti. Başkan Şehirli konuşmasında, “Tarihimize damga vuran kadınlarımızı böyle anlamlı bir etkinlikle anmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu özel geceyi bizlerle buluşturan değerli İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya ve sahnede emeği geçen gönüllü kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.