Yenice’de Ulaşım Krizi: Halk Mağduriyet Yaşıyor « Balıkesir Haber Ajansı

20 Mart 2025 - 15:28

Yenice’de Ulaşım Krizi: Halk Mağduriyet Yaşıyor

Yenice’de Ulaşım Krizi: Halk Mağduriyet Yaşıyor
Son Güncelleme :

10 Şubat 2025 - 21:33

Çanakkale Yenice’de Ulaşım Sorunu Büyüyor

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, toplu taşıma hizmetlerinin tamamen durdurulması, ilçe halkının hayatını olumsuz etkiliyor. Yenice Birlik Kooperatifi, Gönen ve Balıkesir merkeze yönelik seferlerini baskı ve cezai yaptırımlar nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. Bu durum, ilçede yaşayan 29,883 kişinin temel ihtiyaçlara ulaşımında büyük sorunlar yaratıyor.

Ulaşım Kesintisi Mağduriyet Getiriyor

2017 yılından bu yana Yenice’de devam eden ulaşım kesintisi, özellikle hastane, resmi kurumlar ve ticari alanlara erişim konusunda ciddi mağduriyet oluşturdu. Halk, bu önemli hizmetin aksamasının yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade ediyor.

Yerel Yönetimler Tepki Topluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), çözüm üretmedeki başarısızlığı nedeniyle tepkilerin odağı oldu. İlçe halkı, uzun süredir devam eden bu krizin bir an önce çözülmesini bekliyor.

  • Yenice Birlik Kooperatifi tüm seferlerini iptal etti.
  • 29,883 Yenice sakini ulaşımda mağduriyet yaşıyor.
  • Ulaşım krizi resmi kurum, hastane ve ticari alanlara erişimi zorlaştırıyor.

Halk Talepleri ve Çözüm Beklentisi

Çanakkale Yenice’deki ulaşım krizi karşısında halk, yetkililerden acil önlem ve çözüm bekliyor. Bölge sakinleri, ulaşım haklarının geri verilmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Kriz Nasıl Çözülecek?

Ulaşım sorunuyla ilgili atılacak adımlar merak konusu. Halk, Yenice Birlik Kooperatifi ve yerel yönetimlerin bir araya gelerek ortak bir çözüm üretmesini umuyor. İlgili makamların atacağı adımlar, Yenice halkının gelecekteki yaşam kalitesini doğrudan etkileyecek.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.