Gözden Kaçırmayın

Bigadiç Belediye Başkanı Göksel Düğün CemiyetindeBigadiç Belediye Başkanı Göksel Düğün Cemiyetinde

Bandırma'da Kadın Emeği ve Üretimi Festivalle Buluştu

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kadın El Emeği Festivali, Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu bir açılışla start aldı. Festival, ilçedeki kadın üreticilerin el emeği göz nuru ürünlerini sergilemesi ve yerel ekonomiye katkı sunması için önemli bir buluşma platformu oluşturuyor.

Başkan Mirza'dan Kadın Üreticilere Tam Destek Mesajı

Festivalin açılışında konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kadınların toplumdaki üretken rolüne dikkat çekti. "Kadınlar bizim başımızın tacı. Üreten, emek veren, yaşamı güzelleştiren tüm kadınların emeğine sağlık" ifadelerini kullanan Başkan Mirza, belediye olarak kadın girişimcilerin ve el emeği üreticilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu sözler, festival alanında bulunan kadın esnaf ve zanaatkarlardan büyük alkış aldı.

El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Bandırma Belediyesi 4. Kadın El Emeği Festivali Çadırı altında bir araya gelen onlarca kadın üretici, birbirinden özenle hazırlanmış ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Stantlarda, ev yapımı reçeller, el işi takılar, örgü ürünler, sanatsal dekorasyon objeleri ve daha birçok el emeği ürün, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festival, sadece bir satış noktası değil, aynı zamanda kadınların becerilerini ve yaratıcılıklarını toplumla paylaştığı bir sosyal etkinlik niteliği taşıyor.

Festivalin Yerel Ekonomi ve Sosyal Hayata Katkısı

Dördüncü kez kapılarını açan bu festival, sosyal belediyecilik anlayışının somut bir örneği olarak öne çıkıyor. Etkinlik, kadınların ekonomik hayata doğrudan katılımını teşvik ederken, yerel kalkınmaya da destek oluyor. Ziyaretçiler, festival sayesinde hem yerel ve özgün ürünlere ulaşma imkanı buluyor hem de üretici kadınlarla doğrudan iletişim kurarak onların hikayelerini dinleme fırsatı yakalıyor. Bandırma Belediyesi'nin bu geleneksel etkinliği, ilçe sakinleri arasında dayanışma ve aidiyet duygusunu da güçlendiriyor.