Gözden Kaçırmayın

Bigadiç Belediye Başkanı Göksel: 2 Yıllık Süreç DeğerlendirildiBigadiç Belediye Başkanı Göksel: 2 Yıllık Süreç Değerlendirildi

Sındırgı'da Deprem Sonrası Yenilenme Süreci Tamamlandı

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, 27 Ekim 2025 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar alan Kent Lokantası'nın yeni lokasyonuna taşınma ve tadilat çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Tesis, 23 Mart 2026 Pazartesi günü itibarıyla hizmete girecek.

Ramazan Ayında Yoğun Sosyal Destek

Lokantanın fiziki hazırlıkları devam ederken, belediye aşevi hizmetlerini kesintisiz sürdürdü. Ramazan boyunca hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan iftar yemekleri, 600 ihtiyaç sahibi haneye ulaştırıldı. Bu süreçte belediyenin sosyal yardım mekanizmalarının etkin şekilde çalıştığı gözlendi.

Yeni Yerde Hizmet Kalitesi Artıyor

Deprem nedeniyle boşaltılan orijinal binanın kullanılamaz hale gelmesi üzerine tesis Sındırgı'nın farklı bir noktasına taşındı. Yeni lokasyonda yapılan modernizasyon çalışmalarıyla hem fiziki koşullar iyileştirildi hem de hizmet kapasitesi artırıldı.

Normalleşme Sürecinde Önemli Adım

Belediye Başkanı Sak'ın açıklamasına göre, Kent Lokantası dar gelirli vatandaşlara, öğrencilere ve emeklilere ekonomik ve sağlıklı yemek hizmeti sunmaya devam edecek. Yenilenen tesisin aynı zamanda ilçenin sosyal dayanışma merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

Editör Analizi: Bu açılış, deprem sonrası toparlanma sürecinde yerel yönetimlerin rolünü ve sosyal hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesinin önemini vurguluyor. Hizmetin yeni lokasyonda devam etmesi, Sındırgı halkı için önemli bir ihtiyacın karşılanması anlamına geliyor.