Gözden Kaçırmayın

Balıkesir'de Tuz Tüketimi Farkındalığı: Sağlık Müdürlüğü Harekete GeçtiBalıkesir'de Tuz Tüketimi Farkındalığı: Sağlık Müdürlüğü Harekete Geçti

Balıkesir'de acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürdü. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ambulans kazaları ile yangınlarının önlenmesini hedefleyen eğitim programı, dört günlük yoğun bir takvimin ardından sona erdi. Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Miraç Çavdar, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Sadi Velioğlu ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tataroğlu katılarak personelin saha hazırlık süreçlerini yerinde inceledi.

Hizmet Kalitesinde Sayı ve Nitelik Artışı

Balıkesir genelinde Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında görev yapan ve aktif ambulans kullanan toplam 377 personel bulunuyordu. Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, bu personelin 311'i gerekli sürüş güvenlik eğitimlerini başarıyla tamamlamış durumda. Bu da il genelinde yaklaşık yüzde 82,5'lik bir eğitimli personel oranına işaret ediyor.

27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen son oturumda 13 eğitmen eşliğinde 14 katılımcıya uygulamalı eğitim verildi. Hekim, paramedik, ATT ve sürücü personelinden oluşan katılımcılar, sadece sürüş teknikleri değil, aynı zamanda olası kaza ve yangın durumlarında hasta ve çalışan güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda da yetkinlik kazandı.

Bölgenin Acil Hizmet Altyapısı Güçleniyor

Balıkesir'de acil sağlık hizmetleri sadece eğitimle değil, personel altyapısıyla da desteklendi. 2026 yılı içerisinde yapılan atamalarla birlikte Edremit, Ayvalık, Altıeylül ve Altınoluk başta olmak üzere birçok noktada acil sağlık hizmetleri istasyonlarına tabip atamaları gerçekleştirildi. Sürüş güvenliği eğitimi gibi nitelik artırıcı programlar, bu sayısal artışlarla birleşerek vatandaşların acil servis deneyimini doğrudan etkileyen bir kalite yükselişi sağlıyor.

Vatandaş İçin Daha Güvenli Yolculuk

Eğitimin temel amacı, ambulans kaynaklı trafik kazalarının minimize edilmesi ve acil müdahale süreçlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması. İl Sağlık Müdürü Dr. Miraç Çavdar, eğitimlerin devam edeceğini ve hedefin tüm aktif personelin sertifikalandırılması olduğunu belirtti.

Program kapsamında, eğitim sahası olarak kullanılan Varaka Kağıt Sanayi A.Ş. Balıkesir Kağıt Fabrikası yetkililerine de katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.