Gözden Kaçırmayın
AK PARTİ İL BAŞKANI MEHMET AYDEMİR’DEN SALVO: “İNDİRİM DEĞİL, ALGI OPERASYONUYLA BİNDİRİM!”23 Nisan coşkusu Balıkesir'de yaşandı
AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında anlamlı bir tören düzenledi. İl Başkanı Mehmet Aydemir liderliğindeki parti heyeti, Balıkesir'in merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Milli egemenlik vurgusu
Mehmet Aydemir tören sonrası yaptığı açıklamada, "Gazi Meclisimizin açıldığı ve milli egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı günde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.
Başkan Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 106. yılında, milli iradenin temsil edildiği bu önemli günün çocuklara armağan edilmesinin değerine dikkat çekti.
Tarihi şahsiyetleri anma
Açıklamasının devamında Aydemir, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle yad ediyoruz" diyerek, Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyet'in kuruluşunda emeği geçenleri andı.
Törene AK Parti Balıkesir İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve parti teşkilatının aktif üyeleri katıldı. Çelenk sunma töreni, bayramın anlam ve önemine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.
23 Nisan'ın tarihsel önemi
23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinde kritik bir dönüm noktasıdır. Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla milli egemenlik resmen ilan edilmiş, Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu önemli gün çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. Her yıl Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde çocuklar tarafından coşkuyla kutlanan bu bayram, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olma özelliği taşımaktadır.







Yorumlar
Yorum Yap