Gözden Kaçırmayın
Balıkesir'de Arıcılara Büyük Destek: Ana Arı ve Yüzük DağıtımıUluslararası çocuk buluşması
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen özel bir organizasyonda farklı ülkelerden gelen çocukları belediye meclis salonunda ağırladı. Buluşma, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde gerçekleştirildi.
"Aynı gülüşte buluştuk"
Başkan Akın yaptığı açıklamada, "Farklı diller konuşsak da aynı gülüşte buluştuk" ifadelerini kullanarak çocukların evrensel diline vurgu yaptı. Akın, "Çocuklar barışın en güzel hali, geleceğin en güçlü teminatıdır" diyerek 23 Nisan'ın evrensel mesajına dikkat çekti.
23 Nisan'ın Balıkesir'deki yansımaları
Balıkesir'de 23 Nisan coşkusu çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kent genelinde okullarda törenler, resim sergileri ve çocuk şenlikleri düzenlenirken, belediye meclisindeki bu uluslararası buluşma da bayramın anlamına özel bir katkı sundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda da benzer organizasyonlarla 23 Nisan ruhunu yaşattığı biliniyor.
Çocuk diplomasisi ve kültürlerarası köprü
Bu tür buluşmalar, çocuklar arasında kültürlerarası diyaloğu güçlendirirken aynı zamanda geleceğin barış elçilerinin yetişmesine katkı sağlıyor. Dünya çocuklarının bir araya geldiği etkinlikler, Balıkesir'in uluslararası arenadaki tanıtımına da katkıda bulunuyor.






Yorumlar
Yorum Yap