Gözden Kaçırmayın

Gönen'de Kilitli Parke Taş Çalışmaları Yerinde İncelendiGönen'de Kilitli Parke Taş Çalışmaları Yerinde İncelendi

Diyanet'ten iyilik seferberliği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü iyilik faaliyetlerini kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, vakfın "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" şiarıyla çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Yardımseverlik geleneği

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile koordineli çalışarak eğitim ve insani yardım faaliyetleri yürütüyor. Vakıf, ramazan dönemlerinde yoğunlaşan yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Başkan Arpaguş'un akademik geçmişi

18 Eylül 2025'ten beri Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Safi Arpaguş, akademik çalışma alanı İslâm tasavvuf tarihi olan bir ilahiyatçı. 1967 yılında Gümüşhacıköy'de doğan Arpaguş, 2021-2025 yılları arasında İstanbul Müftüsü olarak görev aldı. Özellikle Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Mesnevî ve Mevlevîlik üzerine yoğunlaşan Arpaguş, bu konularda birçok kitap, makale ve tercüme yayımlamıştır.

Sosyal hizmet ağı

TDV, eğitimden insani yardıma kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Vakfın çalışmaları, Türkiye'nin dini ve sosyal hayatında önemli bir yer tutarken, ülkemizin yardımseverlik geleneğini temsil ediyor.