Gözden Kaçırmayın

Büyükşehirden anlamlı açılış: Srebrenitsa Soykırım Anıtı törenle açıldıBüyükşehirden anlamlı açılış: Srebrenitsa Soykırım Anıtı törenle açıldı

Balıkesir'de Kadir Gecesi Coşkusu Zağnos Paşa Meydanı'na Taşınıyor


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'nde tüm hemşehrilerini dev bir programda buluşturmaya hazırlanıyor. 16 Mart Pazartesi günü Zağnos Paşa Meydanı'nda gerçekleşecek etkinlikte, yaklaşık 30 bin kişiyle aynı sofrada iftar açılacak ve gece manevi bir atmosferde idrak edilecek.


Programda Neler Var?


Hayati İnanç ile Ramazan Sohbeti programın öne çıkan etkinliklerinden biri olacak. Ünlü yazar, saat 17:40'ta başlayacak samimi sohbetiyle izleyenlerle buluşacak.


Program, "Eski Ramazanlar" konulu söyleşi ve Kur'an

  • ı Kerim tilaveti ile devam edecek. İftar sonrasında ise semazen gösterisi ve tasavvuf konseriyle Kadir Gecesi'nin manevi huzuru yaşatılacak.


10 Camide İkram


Kadir Gecesi'nde sadece meydan değil, şehrin camileri de bu coşkuya ortak olacak. Zağnos Paşa Camii'nden Kudüs Camisi'ne kadar 10 ayrı camide gül suyu, lokum ve kandil simidi ikramları yapılacak.


"Tüm Balıkesir Ailemi Bekliyoruz"


Başkan Ahmet Akın, Ramazan boyunca sürdürdükleri birliktelik vurgusunu Kadir Gecesi için de yineledi. Akın, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşmanın mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz. Kapsamlı, çok güzel bir program düzenledik. Tüm Balıkesir Ailemi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.


Bu mübarek gecede, birlik ve beraberlik mesajları ön planda olacak. Etkinlik, yediden yetmişe tüm Balıkesirlilere açık olarak gerçekleştirilecek.