Gözden Kaçırmayın

Başkan Akın’dan 15 Temmuz MesajıBaşkan Akın’dan 15 Temmuz Mesajı

İki Büyük Kentin Su İdareleri Buluştu

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Hukuk Müşaviri Raşit Yalçın ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı İlyas Çınar başkanlığındaki heyet, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında BASKİ'nin çeşitli daire başkanlıkları ile bir araya gelen heyet, kurumda yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı istişareler gerçekleştirdi.

Stratejik İş Birliği ve Deneyim Paylaşımı

Toplantılarda stratejik planlama, mali yönetim süreçleri, abone hizmetleri uygulamaları, dava süreçlerinde izlenen yöntemler ve kurumsal işleyişe yönelik uygulama örnekleri karşılıklı olarak değerlendirildi. Su ve kanalizasyon hizmetlerinin daha etkin, verimli ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesine yönelik deneyim paylaşımında bulunuldu.

Türkiye'de Su Yönetimi ve DİSKİ'nin Son Dönem Çalışmaları

DİSKİ, 2025 yılının ilk yarısında kentin içme suyu güvenliğini artırmak, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını yenilemek, dijital yönetim araçlarını geliştirmek ve yurttaşlara yönelik sosyal hizmetleri genişletmek üzere önemli çalışmalar yürütüyor. Bu ziyaret, iki büyük kentin su idareleri arasında bilgi ve deneyim aktarımı sağlayarak hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Abone Hizmetlerinde Modern Uygulamalar

BASKİ'nin abone işlemleri konusundaki tecrübeleri masaya yatırıldı. İlk abonelik işlemleri, abone devir süreçleri, sayaç değişim prosedürleri ve kaçak suyla mücadele yöntemleri derinlemesine ele alındı. Her iki kurum da vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için operasyonel süreçlerini iyileştirme konusunda mutabakata vardı.