Yağmur Altında Tarihi Buluşma
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 100'üncüsünün bugün Çanakkale'de gerçekleştirildiğini duyurdu. Mirza, Bandırma İlçe örgütüyle birlikte katıldığı mitingde, yağmur altında toplanan büyük bir kalabalık eşliğinde Genel Başkan Özgür Özel'in konuşmasını dinlediklerini belirtti.
100. Mitingin Anlamı ve Çanakkale'nin Tarihsel Bağlamı
Mitingin 100'üncü kez düzenlenmesi, CHP'nin seçim dönemindeki yoğun saha çalışmasının önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Çanakkale, Türkiye'nin kuzeybatısında, Çanakkale Boğazı'nın güneydoğusunda yer alan ve nüfusu 2021 itibarıyla 195.439 olan bir şehirdir. Bu tarihi kent, Kurtuluş Savaşı'nın simge mekanlarından biri olması nedeniyle siyasi mitingler için sembolik bir önem taşıyor.
Dursun Mirza yaptığı açıklamada, "Bir taraftan topluma hizmet etmeye çalışırken, diğer taraftan haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere karşı seslerimizi yükseltmeye ve mücadele etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullanarak partisinin hem yerel yönetim hem de siyasi mücadele alanındaki çift yönlü çalışmasına dikkat çekti.
Özgür Özel'in Konuşması ve Kalabalığın Direnci
Mitingin dikkat çeken unsurlarından biri, olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir katılımın sağlanmış olmasıydı. Mirza, "Yağmur altında, büyük kalabalıklarla birlikte Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel'in her konuya değindiği güzel konuşmasıyla muhteşem bir mitingi geride bıraktık" şeklinde konuştu.
Özgür Özel'in genel başkanlığı döneminde düzenlenen mitingler, partinin toplumsal muhalefet stratejisinin önemli bir parçası olarak görülüyor. Özel'in konuşmalarında gündemdeki siyasi ve sosyal konulara doğrudan değinmesi, katılımcılar nezdinde ilgiyle karşılanıyor.
Mitingin sonunda Mirza, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sözleriyle dayanışma mesajı vererek, siyasi mücadelenin kolektif bir çaba gerektirdiğinin altını çizdi.








Yorumlar
Yorum Yap