Dünya Çevre Haftası Balıkesir’de Kutlandı
Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kadir Kandemir ve beraberindeki heyet, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret, çevre bilincinin artırılması ve çevre sorunlarına dikkat çekilmesi amacıyla gerçekleştirildi.
Vali Ustaoğlu’na Bilgilendirme
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kadir Kandemir, ziyaret sırasında Vali Ustaoğlu’na çevre çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. İl müdürü, Balıkesir ilindeki mevcut çevre projelerini ve gelecekte planlanan çalışmaları aktardı. Bu kapsamda, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir çevre uygulamaları üzerine odaklanıldığı vurgulandı.
Çevre Bilincinin Artırılmasına Vurgu
Ziyarette, çevre bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği üzerinde duruldu. Çevre sorunları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiği ve bu tür ziyaretlerin de bu amaca hizmet ettiği belirtildi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise, çevreye duyarlı projelerin desteklenmeye devam edeceğini ifade etti.
Ziyaretin Amacı ve Önemi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün Balıkesir Valisi’ni ziyaret etmesinin temel amacı, çevre alanındaki çalışmaların koordinasyonunu sağlamak ve Vali Ustaoğlu’nun desteğini almaktı. Ziyaret, çevre politikalarının daha etkin bir şekilde uygulanmasına katkı sağlaması bekleniyor.